Gabriel kakelugnar

Hos Björks Hantverkare kan du få hjälp med både val och montering av din kakelugn. Vi är återförsäljare här på Österlen av Gabriel kakelugnar. Hantverksmässigt tillverkade kalkelugnar som lever upp till nutidens krav på design, verkningsgrad och miljöhänsyn. Finns i både klassisk design och med mer modernt utseende, för olika hus.

Björks Hantverkare hjälper dig hela vägen. Investera i ett skönt inomhusklimat och en härlig atmosfär med en äkta kakelugn från Gabriel – en eldstad som varar i generationer.

Fördelarna med kakelugn

Förutom att kakelugnar är vackra prydnader i ditt hem, så finns det en rad andra finesser med att installera en kakelugn. Gabriels kakelugnar ger jämn och behaglig värme i både äldre och nya energismarta hus. Värmen avges under lång tid vilket ger ett skönare inomhusklimat. Tack vare modern förbränningsteknik är verkningsgraden hög och utsläppen låga. Den höga verkningsgraden innebär samtidigt att vedåtgången blir mindre. Kakelugnen ger också lägre uppvärmningskostnader än vad eldning i en braskamin uppvisar.

Historisk vedbrist gav oss kakelugnen

En kakelugn består av ett förbränningsrum och av rökkanaler i en murstock. Hela tanken är att ta tillvara all värme inne i huset innan rökgaserna släpps ut genom skorstenen. Kakelugnen kom till under 1700-talet, då det rådde vedbrist i Sverige, på grund av järnverkens stora användning av träbränsle. Idag har tekniken förfinats och kakelugnarna har fått en renässans till följd av stigande energipriser.

Vänd dig till Björks Hantverkare, vi förenar Gabriel Kakelugnars breda utbud av både klassiska och moderna kakelugnar, med stor hantverksskicklighet i installationen.

Kakelugnen förenar design och stil med nytta i form av värmeekonomi

  • Lågenergihus – kakelugnens långsamma värmerörelser är det ultimata vid myseldning eller uppvärmning av passivhus.
  • Design och stil – kakelugnen kan anpassas efter ditt önskemål och passar såväl till traditionella som moderna inredningsmiljöer.
  • Status – betraktas mer som en värmande möbel än en vanlig kamin/eldstad som samtidigt höjer värdet på din bostad.
  • Värme – den ackumulerande kakelugnen ger en behaglig värme under ett dygn.
  • Nöje och nytta – Medan man myser framför brasan tar man vara på energin.
  • Ekonomi – en investering, höjer värdet och statusen på fastigheten, kräver lite ved och sparar energi.
  • Kvalitet – En eldstad som varar i generationer.
  • Trygghet – Vid en ”Black-out” kan du fortfarande hålla huset varmt med hjälp av en kakelugn.
  • Miljö – ”Clean burning” mycket hög förbränningseffektivitet ger låga utsläpp.

Kontakta Lars och fråga om råd och installation:
epost: lars@bjorkarna.se
mobil: 0708-920 990

Se hela kalugnsutbudet på Gabriel kakelugnar